Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koniec borówek zbliża się wielkimi krokami, więc to już pewnie ostatnie ciasto z tymi pysznymi owocami. Szybkie, ucierane, z dużą ilością borówek i kruszonką z chrupiącymi migdałami. Najprostsze, pachnące, ale takie są najlepsze.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14143
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1635
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16115
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6491
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14143
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1635
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16115
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6491
Składniki
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę, dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, olej, szczyptę soli. Na koniec zetrzeć skórkę z połówki wyparzonej cytryny. Wszystko wymieszać do połączenia składników.
Borówki dokładnie opłukać, osuszyć na papierowym ręczniku, lekko posypać mąką. Z podanych składników zagnieść kruszonkę.
Podłużną keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, przelać ciasto, na wierzchu ułożyć borówki, na to posypać płatki migdałowe i kruszonkę. Piec około 50 minut w 180 st (sprawdzać patyczkiem, czy już). Pięknie pachnie, świetne ze szklanką mleko na śniadanie:)