Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli szukamy przepisu na proste ciasto z owocami, to jest to idealna propozycja. Zamiast moreli możemy użyć innych owoców (świeżych lub z puszki).
Zapiekanka ziemniaczana wege to szybki i prosty pomysł na obiad z kuchni wege...
Odsłon: 7683
Prosty sernik na zimno z sera z wiaderka i kremówki, przyozdobiony zielonymi...
Odsłon: 49
Dziś przychodzę do Was z propozycją na ciasto, które uwielbiam. Ciasto jest k...
Odsłon: 3726
Pyszny blok czekoladowy w wersji fit z pistacjami, żurawiną, suszonymi śliwka...
Odsłon: 1208
Zapiekanka ziemniaczana wege to szybki i prosty pomysł na obiad z kuchni wege...
Odsłon: 7683
Prosty sernik na zimno z sera z wiaderka i kremówki, przyozdobiony zielonymi...
Odsłon: 49
Dziś przychodzę do Was z propozycją na ciasto, które uwielbiam. Ciasto jest k...
Odsłon: 3726
Pyszny blok czekoladowy w wersji fit z pistacjami, żurawiną, suszonymi śliwka...
Odsłon: 1208
Składniki
Morele myjemy, osuszamy na ręczniku papierowym, przekrawamy na pół i usuwamy pestki. Owoce z puszki osączamy z zalewy.
Jajka wbijamy do miski. Dodajemy cukier i ucieramy na wysokich obrotach do uzyskania puszystej masy. Wlewamy olej i dokładnie mieszamy.
Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia i przesiewamy przez gęste sito. Dodajemy do masy jajecznej i dokładnie mieszamy.
Formę o średnicy 24x30 cm wykładamy papierem do pieczenia. Przelewamy do niej ciasto. Na wierzch wykładamy owoce. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i pieczemy przez 45-50 min. Studzimy przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika.