Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli szukamy przepisu na proste ciasto z owocami, to jest to idealna propozycja. Zamiast moreli możemy użyć innych owoców (świeżych lub z puszki).
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19191
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13008
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1642
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232068
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19191
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13008
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1642
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232068
Składniki
Morele myjemy, osuszamy na ręczniku papierowym, przekrawamy na pół i usuwamy pestki. Owoce z puszki osączamy z zalewy.
Jajka wbijamy do miski. Dodajemy cukier i ucieramy na wysokich obrotach do uzyskania puszystej masy. Wlewamy olej i dokładnie mieszamy.
Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia i przesiewamy przez gęste sito. Dodajemy do masy jajecznej i dokładnie mieszamy.
Formę o średnicy 24x30 cm wykładamy papierem do pieczenia. Przelewamy do niej ciasto. Na wierzch wykładamy owoce. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i pieczemy przez 45-50 min. Studzimy przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika.