Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne ciasto ucierane z truskawkowe z dodatkowym chrupiącym dodatkiem na górze!
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 688
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1877
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 412
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 688
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1877
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 412
Składniki
Truskawki umyj, usuń szypułki i pokrój na połówki lub ćwiartki Jajka ubij z cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli na jasną i puszystą masę Na średnich obrotach miksera wlej cienką strużką roztopione masło Dodaj przesianą mąkę i proszek do pieczenia, zmiksuj tylko do połączenia Przelej gotowe ciasto do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia Na wierzchu poukładaj owoce wciskając je nieco w ciasto Piecz w 180°C przez ok. 40 min do suchego patyczka Płatki migdałowe upraż na suchej patelni na złoty kolor Lukier: cukier puder rozetrzyj z gorącą wodą Wystudzone ciasto polej lukrem i posyp płatkami migdałowymi