Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne ciasto ucierane z truskawkowe z dodatkowym chrupiącym dodatkiem na górze!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10375
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5975
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12816
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4565
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10375
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5975
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12816
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4565
Składniki
Truskawki umyj, usuń szypułki i pokrój na połówki lub ćwiartki Jajka ubij z cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli na jasną i puszystą masę Na średnich obrotach miksera wlej cienką strużką roztopione masło Dodaj przesianą mąkę i proszek do pieczenia, zmiksuj tylko do połączenia Przelej gotowe ciasto do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia Na wierzchu poukładaj owoce wciskając je nieco w ciasto Piecz w 180°C przez ok. 40 min do suchego patyczka Płatki migdałowe upraż na suchej patelni na złoty kolor Lukier: cukier puder rozetrzyj z gorącą wodą Wystudzone ciasto polej lukrem i posyp płatkami migdałowymi