Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne ciasto ucierane z truskawkowe z dodatkowym chrupiącym dodatkiem na górze!
Truskawki umyj, usuń szypułki i pokrój na połówki lub ćwiartki
Jajka ubij z cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli na jasną i puszystą masę
Na średnich obrotach miksera wlej cienką strużką roztopione masło
Dodaj przesianą mąkę i proszek do pieczenia, zmiksuj tylko do połączenia
Przelej gotowe ciasto do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia
Na wierzchu poukładaj owoce wciskając je nieco w ciasto
Piecz w 180°C przez ok. 40 min do suchego patyczka
Płatki migdałowe upraż na suchej patelni na złoty kolor
Lukier: cukier puder rozetrzyj z gorącą wodą
Wystudzone ciasto polej lukrem i posyp płatkami migdałowymi
Ciasto lekkie. Ładnie się prezentuje a jeszcze lepiej smakuje. SMACZNEGO
Odsłon: 846
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 1893
Dziś przedstawię wam przepis na szynkę w sosie własnym
Odsłon: 156
Pomarańczowy deser. Szybkie i łatwe do wykonania cukierki. Są miękkie i smaczne.
Odsłon: 185
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 1893
Dziś przedstawię wam przepis na szynkę w sosie własnym
Odsłon: 156
Pomarańczowy deser. Szybkie i łatwe do wykonania cukierki. Są miękkie i smaczne.
Odsłon: 185
Składniki
Truskawki umyj, usuń szypułki i pokrój na połówki lub ćwiartki Jajka ubij z cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli na jasną i puszystą masę Na średnich obrotach miksera wlej cienką strużką roztopione masło Dodaj przesianą mąkę i proszek do pieczenia, zmiksuj tylko do połączenia Przelej gotowe ciasto do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia Na wierzchu poukładaj owoce wciskając je nieco w ciasto Piecz w 180°C przez ok. 40 min do suchego patyczka Płatki migdałowe upraż na suchej patelni na złoty kolor Lukier: cukier puder rozetrzyj z gorącą wodą Wystudzone ciasto polej lukrem i posyp płatkami migdałowymi
Przepisy Desery
Desery
Bułeczki z malinami, imbirem i kardamonem
Desery
Rolada marengowa z bitą śmietaną jagodami i porzeczkami
Desery
Ciasto ucierane z papierówkami
Desery
CIASTO BEZ PIECZENIA Z MUSEM CZEREŚNIOWYM
Bułeczki z malinami, imbirem i kardamonem
Kiedy kończy się sezon jagodowy to od sierpnia do późnej jesieni piekę bułecz...
Odsłon: 96
Rolada marengowa z bitą śmietaną jagodami i porzeczkami
Rolada bezowa z chrupiącą posypką migdałową przełożoną bitą śmietaną z owocami.
Odsłon: 139