Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i pyszne z każdymi sezonowymi owocami.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 140
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13319
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2627
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3780
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 140
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13319
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2627
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3780
Składniki
Masło ucieramy z cukrem. Do masła dodajemy co jakiś czas po jednym żółtku, łyżce śmietany, kilka łyżek mąki, proszek do pieczenia i cukier waniliowy. Cały czas mieszamy, do końca wszystkich składników. Z białek ubijamy sztywną pianę, dodajemy do ciasta, szpatułką delikatnie mieszamy. Wylewamy na blachę (30x25 cm), na wierzchu układamy wydrylowane wiśnie, pieczemy ok. 60 min w temperaturze 180°C.