Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe i szybkie w przygotowaniu, ciasto ucierane ze śliwkami to wyśmienita propozycja na podwieczorek do popołudniowej kawy, świetny smakołyk, który szczególnie polecam w sezonie śliwkowym. Doskonale smakuje również z innymi owocami.
Makaron z kurczakiem i szpinakiem to propozycja na szybki i smaczny obiad dla...
Odsłon: 1536
Propozycja na szybkie, sycące danie z makaronu z dodatkami ;) Polecam!
Odsłon: 48
Dzisiaj Pinsa po raz drugi, ale całkowicie i inny smak. Ser pleśniowy plus do...
Odsłon: 260
Makaron z kurczakiem i szpinakiem to propozycja na szybki i smaczny obiad dla...
Odsłon: 1536
Propozycja na szybkie, sycące danie z makaronu z dodatkami ;) Polecam!
Odsłon: 48
Dzisiaj Pinsa po raz drugi, ale całkowicie i inny smak. Ser pleśniowy plus do...
Odsłon: 260
Składniki
Śliwki przekrawamy wzdłuż na pół i usuwamy z nich pestki.
Do miski przekładamy miękkie masło, dodajemy cukier kryształ i wszystko ucieramy na jednolitą masę, następnie dodajemy po jednym jajku, stale miksując. Do masy wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia oraz cukier wanilinowy, wszystko miksujemy do połączenia się składników.
Do tortownicy posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką przekładamy ciasto i starannie je rozprowadzamy. Na wierzchu układamy połówki śliwek skórkami do dołu. Ciasto pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp.180 st.C około 45-50 minut, po czym studzimy w piekarniku. Wystudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem.
Przepisy Desery
Desery
Biało-czarne ciasto z morelami
Desery
Łabędzi puch
Desery
Mazurek wielkanocny Magdy Gessler
Desery
Mazurek kajmakowy
Biało-czarne ciasto z morelami
Propozycja na szybkie ciasto z morelami. Smaczne i lekkie. Polecam!
Odsłon: 7
Łabędzi puch
Łabędzi puch to ciasto, którego nazwa zobowiązuje. Śnieżnobiałe wiórki kokoso...
Odsłon: 938