Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak bananów , śmietany i biszkoptu w jednej misce.W sam raz na niedzielnę popołudnie.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 353
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11142
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3834
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1322
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 353
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11142
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3834
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1322
Składniki
Bałka ubijam na sztywno , dodaję cukier i ciągle ubijając żółtka i olej. Mąkę meszam z proszkiem i kakao i wsypuję do miski, dokladnie mieszam łyżką. Blachę wykładam papierem do pieczenia i wylewam ciasto. Piekę w tem. 170 stopni ok. 40 minut. Studzę.
Galaretkę rozpuszczam 3/4 szkl. gorącej wody studzę. Z biszkoptu wycinam kółko i umeszczam w misce. Resztę biszkoptu kruszę.
Na biszkopt kroję dwa banany. Śmietanę ubijam na sztywno, dodaję cukier puder i tężejącą galaretkę. Połowę śmietany wylewam na biszkopt. Wokół miski ukladam część pokruszonego biszkoptu, resztę zostawiając na górę. W środek kroję banana. Wykladam resztę śmietany i ukladam pokruszony biszkopt.
Wkładam do lodówki na min. 1 godz.