Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pudding chlebowy przygotowany na bazie czerstwego pieczywa. Do jego zrobienia można wykorzystać: bułki, chałkę, kromki chleba lub kawałki babki drożdżowej. Stanowi doskonałą propozycję na słodkie śniadanie lub pyszny deser.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 479
Czy jest szybki sposób na zrobienie pysznych pierogów? Jest! Tajemnica tkwi...
Odsłon: 66
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5885
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 479
Czy jest szybki sposób na zrobienie pysznych pierogów? Jest! Tajemnica tkwi...
Odsłon: 66
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5885
Składniki
Przygotuj naczynie żaroodporne i wysmaruj je dokładnie tłuszczem. Pieczywo pokrój na małe kromki. Każdą z nich posmaruj masłem i układaj kolejno w naczyniu, tak aby zakryć całą formę.
Do oddzielnej miski wbij dwa jajka, dodaj mleko, cukier i przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszaj. Gotową masę przelej do naczynia żaroodpornego z pieczywem. Na koniec posyp ciasto bakaliami i orzechami.
Piekarnik rozgrzej do 160-170 stopni. Piecz przez około 30 minut.
Gotowe ciasto pokrój na kawałki i podawaj z dżemem. Smacznego!