Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pudding chlebowy przygotowany na bazie czerstwego pieczywa. Do jego zrobienia można wykorzystać: bułki, chałkę, kromki chleba lub kawałki babki drożdżowej. Stanowi doskonałą propozycję na słodkie śniadanie lub pyszny deser.
Przygotuj naczynie żaroodporne i wysmaruj je dokładnie tłuszczem. Pieczywo pokrój na małe kromki. Każdą z nich posmaruj masłem i układaj kolejno w naczyniu, tak aby zakryć całą formę.
Do oddzielnej miski wbij dwa jajka, dodaj mleko, cukier i przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszaj. Gotową masę przelej do naczynia żaroodpornego z pieczywem. Na koniec posyp ciasto bakaliami i orzechami.
Piekarnik rozgrzej do 160-170 stopni. Piecz przez około 30 minut.
Gotowe ciasto pokrój na kawałki i podawaj z dżemem. Smacznego!
Regiony Szkocji szczycą się swoimi lokalnymi wypiekami - a ciasto daktylowo-o...
Odsłon: 2382
Puszyste jak chmurka ciasto z malinami to doskonała propozycja na weekendowy...
Odsłon: 369
Pyszny i puszysty sernik na kruchym cieście z polewą czekoladową idealny na r...
Odsłon: 10
Pyszne pierogi z jabłkowo serowym nadzieniem z dodatkiem cynamonu polane prze...
Odsłon: 53
Polecam fasolkę szparagową otuloną chrupiącym boczkiem zapiekaną w sosie besz...
Odsłon: 1554
Bezzapachowy i błyskawiczny w przygotowaniu, kuchnia budżetowa!
Odsłon: 167
Makaron z warzywami i omletem oscypkowym w sosie orzechowo-sezamowym. Ogórki...
Odsłon: 298
Pyszny i puszysty sernik na kruchym cieście z polewą czekoladową idealny na r...
Odsłon: 10
Pyszne pierogi z jabłkowo serowym nadzieniem z dodatkiem cynamonu polane prze...
Odsłon: 53
Polecam fasolkę szparagową otuloną chrupiącym boczkiem zapiekaną w sosie besz...
Odsłon: 1554
Bezzapachowy i błyskawiczny w przygotowaniu, kuchnia budżetowa!
Odsłon: 167
Makaron z warzywami i omletem oscypkowym w sosie orzechowo-sezamowym. Ogórki...
Odsłon: 298
Składniki
Przygotuj naczynie żaroodporne i wysmaruj je dokładnie tłuszczem. Pieczywo pokrój na małe kromki. Każdą z nich posmaruj masłem i układaj kolejno w naczyniu, tak aby zakryć całą formę.
Do oddzielnej miski wbij dwa jajka, dodaj mleko, cukier i przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszaj. Gotową masę przelej do naczynia żaroodpornego z pieczywem. Na koniec posyp ciasto bakaliami i orzechami.
Piekarnik rozgrzej do 160-170 stopni. Piecz przez około 30 minut.
Gotowe ciasto pokrój na kawałki i podawaj z dżemem. Smacznego!
Przepisy Desery
Desery
Sernik z czekoladą
Desery
MUFFINKI Z JABŁKAMI I KRUSZONKĄ
Desery
Ciasto Kaszak
Desery
Ciasto Lodowe Ombre
Sernik z czekoladą
Pyszny i puszysty sernik na kruchym cieście z polewą czekoladową idealny na r...
Odsłon: 10
MUFFINKI Z JABŁKAMI I KRUSZONKĄ
Lekkie ciasto, kwaskowe jabłka i dużo słodkiej kruszonki to połączenie idealn...
Odsłon: 28