Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 951 Ocena: 11505
Dodano: 23.02.2021
Odsłon: 11184
> 6 os. | 30 min | łatwe | tanie |
1. Połowę biszkoptów moczymy w mleku i układamy na dnie tortownicy.
2. Dwie szklanki mleka gotujemy a do połowy szklanki mleka wsypujemy budynie oraz cukier. Następnie wlewamy do gotującego mleka, mieszając żeby nie powstały grudki. Budyń studzimy miksujemy mikserem z serkiem mascarpone, dodajemy drobno pokruszone orzechy. W osobnym naczyniu ubijamy 330 ml śmietany, po ubiciu łączymy z masą budyniową mieszając delikatnie łyżką.
3. Połowę masy wylewamy na ciastka, układamy drugą warstwę ciastek i ponownie wylewamy pozostałą masę. Chwilę chłodzimy w lodówce.
4. Czekoladę łamiemy na małe kawałki, przekładamy do rondelka, wlewamy pozostałą śmietanę i gotujemy do chwili rozpuszczenia się czekolady.
5. Polewą smarujemy wierzch ciasta i układamy dowolnie płatki migdałowe.
6. Gotowe, chłodzimy w lodówce dwie godziny.
7. Smacznego
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

slodkisentyment 24 lutegoZgłoś do usunięcia
Rewelacja :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 23 lutegoZgłoś do usunięcia
A może to być poza Wielkanocą? ;pPycha, +10 :D Odpowiedzi: 2 ▼
1 Kto głosował? | Odpowiedz

Dolcevita-in-my-kitchen 23 lutegoZgłoś do usunięcia
Pysznosci, bardzo apetycznie wyglada :)1 Kto głosował? | Odpowiedz