Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1157
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1310
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 919
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1454
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1157
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1310
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 919
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1454
Składniki
Masło utrzec z 3/4 szkl. cukru, stopniowo dodawac żółtka. Wlac mleko z cynamonem, wsypac mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Z reszty cukru i kilka łyżek wody zrobic na patelni karmel, wysmarowac nim foremkę (ja wcześniej keksówkę wyłożyłam papierem do piecz.), na karmelu ułożyc plasterki bananów. Na karmel i banany wylac ciasto. Piec w średnio nagrzanym piekarniku ok. 45 minut.