Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne ciasto z borókawkami. Idealne do popołudniowej kawki. Podany przepis jest na formę o wymiarach 25x36 cm.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22599
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14916
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4702
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44665
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 634
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 670
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22599
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14916
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4702
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44665
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 634
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 670
Składniki
Borówki myjemy i umieszczamy na durszlaku żeby ociekły. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Dno blachy pokrywamy krakersami a boki słomkami ptysiowymi.
Zimną śmietankę ubijamy w większej misce razem z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Gdy śmietana będzie już gęsta, stopniowo dodajemy serek mascarpone cały czas miksując. Połową masy śmietankowej pokrywamy słomki ptysiowe. Masę rozsmarowujemy równo. Na warstwę masy śmietankowej układamy borówki.
Na ułożoną warstwę borówek wykładamy pozostałą masę śmietankową, równamy.
Na masę śmietankową układamy kolejną, ostatnią warstwę ze słomek ptysiowych. Blachę z ciastem owijamy folią spożywczą i wstawiamy na kilka godzin do lodówki.
Po kilkugodzinnym chłodzeniu możemy ciasto wyjąć z formy, pokroić na porcję. Smacznego!!!