Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis jest podobny do poprzedniego na ciasto z gruszkami. Zmieniło się tylko kilka składników. Ciasto jest równie smaczne i warte wypróbowania.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10775
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6196
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5371
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13111
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4851
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10775
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6196
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5371
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13111
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4851
Składniki
Masło, jajka i cukier utrzeć mikserem na jednolitą masę. Dodać aromat śmietankowy i powoli wsypywać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Tak otrzymaną masę przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wymiary keksówki 29x11 cm. Na wierzch ułożyć pokrojone brzoskwinie. Piec w nagrzanym do 180 st C piekarniku 40-45 minut. Sprawdzać patyczkiem czy ciasto się upiekło. Po całkowitym wystudzeniu posypać cukrem pudrem.