Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414112
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2237
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414112
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2237
Składniki
ciasto:
ubić białka, a następnie dodać cukier, cukier waniliowy, żółtka oraz proszek do pieczenia z mąką i budynie czekoladowe i delikatnie wymieszać
piec ok 40 min w temp. 175 stopni C
krem:
przygotować budyń (2 budynie w 3 szklankach mleka) i ostudzić
budyń utrzeć z margaryną i chałwą
ostudzone ciasto przekroić na pół, a następnie przełożyć masą chałwową
cienką warstwę masy położyć na wierzch ciasta, udekorować kakao lub startą gorzką czekoladą