Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto z chrupek kukurydzianych

Ciasto z chrupek kukurydzianych

Autor:

Przepisów i artykułów: 39 Ocena: 1104

Dodano:

Odsłon: 4002

Przepis znaleziony w internecie. Godny polecenia. Łatwy i smaczny. Posmakuje Małym i Dużym :-)

Składniki

  • 200g masła
  • 40dkg krówek
  • 1,5 łyżki miodu
  • 110g chrupek kukurydzianych
  • dodatki: żurawina, kakao
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ciasto z chrupek kukurydzianych

Przygotowanie

  1. Masło, miód i krówki wkładamy do garnka. Na małym ogniu pidgrzewamy do momentu rozpuszczenia się krówek. Jeszcze chwilę gotujemy dość często mieszając. Dodajemy ulubione dodatki-u mnie żurawina. Mieszamy. Wyłączamy gaz.

  2. Chrupki łamiemy na mniejsze kawałki i wrzucamy do gorącej mady krówkowej. Dokładnie mieszamy aby chrupki oblepiły się masą. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia tak aby później można było nim również przykryć ciasto.
    Masę wykładamy na blaszkę dobrze ugniatając. Przykrywamy papierem. Na wierzch kładziemy coś ciężkiego-u mnie desja do krojenia i 2 butelki wody 1,5l. Gdy wystygnie wkładamy do lodówki na kilka godzin.

  3. Po wyjęciu z lodówki kroimy na kawałki lub batoniki. I smacznego!
    Moim Chłopcom smakowało :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń