Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis znaleziony w internecie. Godny polecenia. Łatwy i smaczny. Posmakuje Małym i Dużym :-)
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13622
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4279
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43210
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 516
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 429
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 472
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13622
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4279
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43210
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 516
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 429
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 472
Składniki
Masło, miód i krówki wkładamy do garnka. Na małym ogniu pidgrzewamy do momentu rozpuszczenia się krówek. Jeszcze chwilę gotujemy dość często mieszając. Dodajemy ulubione dodatki-u mnie żurawina. Mieszamy. Wyłączamy gaz.
Chrupki łamiemy na mniejsze kawałki i wrzucamy do gorącej mady krówkowej. Dokładnie mieszamy aby chrupki oblepiły się masą. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia tak aby później można było nim również przykryć ciasto. Masę wykładamy na blaszkę dobrze ugniatając. Przykrywamy papierem. Na wierzch kładziemy coś ciężkiego-u mnie desja do krojenia i 2 butelki wody 1,5l. Gdy wystygnie wkładamy do lodówki na kilka godzin.
Po wyjęciu z lodówki kroimy na kawałki lub batoniki. I smacznego! Moim Chłopcom smakowało :-)