Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto które bardzo polubiły moje córcie.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4590
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 865
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8300
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13134
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 460
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 144
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4590
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 865
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8300
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13134
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 460
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 144
Składniki
Na biszkopt ubijamy białka na sztywno z cukrem, dodajemy żółtka, mąkę pszenną i proszek do pieczenia, delikatnie mieszamy. Dużą tortownicę ( 30 cm.) wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy biszkopt i pieczemy 25 minut w 170 stopniach.
Jedną galaretkę rozpuszczamy w szklance gorącej wody, a pozostałe dwie rozpuszczamy w trzech szklankach wrzątku. Upieczony i wystudzony biszkopt nasączamy letnią galaretką, tak około pół szklanki ( tą co rozpuszczaliśmy w 3 szklankach wody, resztę zostawiamy na polanie wierzchu). Gdy nasza galaretka , ta rozpuszczona w szklance wody jest letnia ale nie zastygła, ubijamy śmietanę z cukrem pudrem na sztywno, wlewamy galaretkę, mieszamy i wylewamy na biszkopt. W masę śmietanową wciskamy ciepłe lody, musimy to robić szybciutko by masa nam za szybko nie zsiadła.Wierzch ciasta dekorujemy pozostałą galaretką, gdy się już lekko zaczyna zsiadać. Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki by się schłodziło. SMACZNEGO