Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaskakujące połączenie smaków napoju typu cola, owocowej galaretki i owoców. Świetne do popołudniowej kawy.
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 145
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 297
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1523
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 145
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 297
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1523
Składniki
Masło roztapiamy i studzimy. Formę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą.
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy cukier, jajka, ostudzone masło, mleko i colę. Całość miksujemy chwilę. Masę przelewamy do przygotowanej blachy i pieczemy 50 minut w temp. 180 st. C.
Galaretki przygotowujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu i odstawiamy do lekkiego stężenia. Na upieczone ciasto wykładamy owoce, zalewamy galaretką. Schładzamy.