Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z cukinii, z dodatkiem kakao, aromatyzowane skórką pomarańczową, polane cytrusowym lukrem. Najprostsze ciasto świata, wystarczy tylko wymieszać łyżką składniki.
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 29
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 102
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 621
Polecam.
Odsłon: 236
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 517
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 29
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 102
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 621
Polecam.
Odsłon: 236
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 517
Składniki
Tortownica 15 cm, wysmarowana tłuszczem. Cukinię zetrzeć na tarce o średnich oczkach. W jednej misce mieszamy suche składniki. W drugiej mokre składniki, lekko roztrzepujemy rózgą tylko do połączenia. Dodać cukinię Mokre składniki wymieszać łyżką z suchymi. 3/4 ciasta wylać do tortownicy. Resztę wymieszać z kakao i przelać na jasne ciasto. Lekko przemieszać łyżką. Piec w 170 C ok. 60 minut do suchego patyczka. Przestudzone ciasto polać lukrem.