Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z cukinii, z dodatkiem kakao, aromatyzowane skórką pomarańczową, polane cytrusowym lukrem. Najprostsze ciasto świata, wystarczy tylko wymieszać łyżką składniki.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1071
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2997
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1071
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2997
Składniki
Tortownica 15 cm, wysmarowana tłuszczem. Cukinię zetrzeć na tarce o średnich oczkach. W jednej misce mieszamy suche składniki. W drugiej mokre składniki, lekko roztrzepujemy rózgą tylko do połączenia. Dodać cukinię Mokre składniki wymieszać łyżką z suchymi. 3/4 ciasta wylać do tortownicy. Resztę wymieszać z kakao i przelać na jasne ciasto. Lekko przemieszać łyżką. Piec w 170 C ok. 60 minut do suchego patyczka. Przestudzone ciasto polać lukrem.