Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z cukinii, z dodatkiem kakao, aromatyzowane skórką pomarańczową, polane cytrusowym lukrem. Najprostsze ciasto świata, wystarczy tylko wymieszać łyżką składniki.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37224
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 380
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 134
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 362
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9213
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37224
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 380
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 134
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 362
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9213
Składniki
Tortownica 15 cm, wysmarowana tłuszczem. Cukinię zetrzeć na tarce o średnich oczkach. W jednej misce mieszamy suche składniki. W drugiej mokre składniki, lekko roztrzepujemy rózgą tylko do połączenia. Dodać cukinię Mokre składniki wymieszać łyżką z suchymi. 3/4 ciasta wylać do tortownicy. Resztę wymieszać z kakao i przelać na jasne ciasto. Lekko przemieszać łyżką. Piec w 170 C ok. 60 minut do suchego patyczka. Przestudzone ciasto polać lukrem.