Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z cukinii, z dodatkiem kakao, aromatyzowane skórką pomarańczową, polane cytrusowym lukrem. Najprostsze ciasto świata, wystarczy tylko wymieszać łyżką składniki.
Przez te upały zachciało mnie się sernika takiego całkiem na zimno. Z truskaw...
Odsłon: 126
Pierogi z wiśniami to u nas obowiązkowe danie w lecie. Już niebawem zaczyna s...
Odsłon: 317
Keczup z cukinii to o wiele zdrowsza i pyszniejsza alternatywa dla sklepowyc...
Odsłon: 44827
Przez te upały zachciało mnie się sernika takiego całkiem na zimno. Z truskaw...
Odsłon: 126
Pierogi z wiśniami to u nas obowiązkowe danie w lecie. Już niebawem zaczyna s...
Odsłon: 317
Keczup z cukinii to o wiele zdrowsza i pyszniejsza alternatywa dla sklepowyc...
Odsłon: 44827
Składniki
Tortownica 15 cm, wysmarowana tłuszczem. Cukinię zetrzeć na tarce o średnich oczkach. W jednej misce mieszamy suche składniki. W drugiej mokre składniki, lekko roztrzepujemy rózgą tylko do połączenia. Dodać cukinię Mokre składniki wymieszać łyżką z suchymi. 3/4 ciasta wylać do tortownicy. Resztę wymieszać z kakao i przelać na jasne ciasto. Lekko przemieszać łyżką. Piec w 170 C ok. 60 minut do suchego patyczka. Przestudzone ciasto polać lukrem.