Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, lekkie ciasto
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113062
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 585
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113062
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 585
Składniki
1. na biszkopt oddzelić białka oc żółtek, białka ubić na sztywno, dodać żółtka i cukier, ubijać jeszcze chwilę, dodać mąki przesiane z proszkiem do pieczenia, ocet i olej, delikatnie wymieszać, bleszkę wyłozyć papierem, ciasto rozdzielic na dwie części, do jednej dodać kakao i łyzke wody, wymieszać, ciasto wykładać na blachę na przemian, łyzke jasnego i łyżkę ciemnego, piec ok 30 min w 175 st, wystudzić, 2. brzoskwinie odcedzić, pokroić w kostkę, sok dopełnieć wodą do 1 l, mąki wymieszać z żółtkami, rozprowadzić kilkoma łyżkami soku, resztę soku z wodą zagotować, wlać masę, ugotować budyń, do gorżcego wsypać galaretki, dokładnie wymieszać, wystudzić, 3. margarynę utrzeć, dodawać po łyżce budyniu, utrzeć krem, odłożyć 5 łyzek, do reszty dodać pokrojone brzoskwinie, wymieszać, 4. z przegotowanej wody, cukru i cytryny zrobic poncz, wustudzić, 5. ciasto przekroic na połowe, jedną część polac ponczem, wyłożyć krem, rozsmarować, przykryć druga częśćią ciasta, polać ponczem, posmarować odłożonym kremem bez brzoskwiń, posypać startą czekoladą, odstawić na kilka godzin, smacznego