Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, lekkie ciasto
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16722
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 89
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 302
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 812
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23019
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16722
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 89
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 302
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 812
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23019
Składniki
1. na biszkopt oddzelić białka oc żółtek, białka ubić na sztywno, dodać żółtka i cukier, ubijać jeszcze chwilę, dodać mąki przesiane z proszkiem do pieczenia, ocet i olej, delikatnie wymieszać, bleszkę wyłozyć papierem, ciasto rozdzielic na dwie części, do jednej dodać kakao i łyzke wody, wymieszać, ciasto wykładać na blachę na przemian, łyzke jasnego i łyżkę ciemnego, piec ok 30 min w 175 st, wystudzić, 2. brzoskwinie odcedzić, pokroić w kostkę, sok dopełnieć wodą do 1 l, mąki wymieszać z żółtkami, rozprowadzić kilkoma łyżkami soku, resztę soku z wodą zagotować, wlać masę, ugotować budyń, do gorżcego wsypać galaretki, dokładnie wymieszać, wystudzić, 3. margarynę utrzeć, dodawać po łyżce budyniu, utrzeć krem, odłożyć 5 łyzek, do reszty dodać pokrojone brzoskwinie, wymieszać, 4. z przegotowanej wody, cukru i cytryny zrobic poncz, wustudzić, 5. ciasto przekroic na połowe, jedną część polac ponczem, wyłożyć krem, rozsmarować, przykryć druga częśćią ciasta, polać ponczem, posmarować odłożonym kremem bez brzoskwiń, posypać startą czekoladą, odstawić na kilka godzin, smacznego