Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Efektowne ciasto na wiele okazji. W zależności od pory roku zmieniam owoce, np. na truskawki lub borówki.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 436
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1984
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3963
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3880
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 436
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1984
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3963
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3880
Składniki
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno mikserem. Następnie wsypać cukier. Jajka wymieszać z proszkiem do pieczenia i octem - konsystencja emulsji. Dodać do białek. Do masy jajecznej dodać mąkę i kakao i wymieszać łyżką. Wylać na blachę i piec ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni. Biszkopt ostudzić i nasączyć herbatą.
2 galaretki rozpuścić w 650 ml wody, ostudzić. Ubić śmietanę na sztywno, do smaku można dodać 1 paczkę cukru waniliowego. Ostudzoną, lekko tężejącą galaretkę wylać na ciasto i wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
Gdy ptasie mleczko stężeje, ułożyć na wierzchu pokrojone w plastry brzoskwinie. 2 galaretki rozpuścić w 800 ml wody, ostudzić. Lekko tężejącą galaretkę wylać na ciasto i wstawić do lodówki. Galaretka nie może być całkowicie płynna, bo spłynie na dół. Udanego wypieku