Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Efektowne ciasto na wiele okazji. W zależności od pory roku zmieniam owoce, np. na truskawki lub borówki.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 80
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31240
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 399
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 80
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31240
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 399
Składniki
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno mikserem. Następnie wsypać cukier. Jajka wymieszać z proszkiem do pieczenia i octem - konsystencja emulsji. Dodać do białek. Do masy jajecznej dodać mąkę i kakao i wymieszać łyżką. Wylać na blachę i piec ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni. Biszkopt ostudzić i nasączyć herbatą.
2 galaretki rozpuścić w 650 ml wody, ostudzić. Ubić śmietanę na sztywno, do smaku można dodać 1 paczkę cukru waniliowego. Ostudzoną, lekko tężejącą galaretkę wylać na ciasto i wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
Gdy ptasie mleczko stężeje, ułożyć na wierzchu pokrojone w plastry brzoskwinie. 2 galaretki rozpuścić w 800 ml wody, ostudzić. Lekko tężejącą galaretkę wylać na ciasto i wstawić do lodówki. Galaretka nie może być całkowicie płynna, bo spłynie na dół. Udanego wypieku