Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto ucierane z masą budyniową przykryte warstwą herbatników. Dla gości.
Piekarnik nagrzać do 200 stopni, prostokątną formę wyłożyć papierem do pieczenia.
250g masła utrzeć z 200g cukru, pojedynczo dodawać jajka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać masy. Ciasto rozłożyć na spodzie formy, wyrównać powierzchnię. Piec ok. 20 minut.
Z cytryny zetrzeć skórkę, a następnie wycisnąć sok. 2 łyżki soku odlać. Pozostały sok wymieszać z 6 łyżkami wody, wsypać budyń, pozostały cukier i skórkę cytrynową. Całość dobrze wymieszać.
W garnku zagotować 250ml wody, wlać rozprowadzony budyń i całość zagotować. Gotować przez chwilę aż budyń zgęstnieje. Garnek zdjąć z ognia. Dodać 125g masła lub margaryny i całość wymieszać. Ciepły budyń wyłożyć na upieczone ciasto. Ostudzić.
Kremówkę ubić z cukrem waniliowym na sztywno i wyłożyć na budyń. Na wierzchu ułożyć herbatniki.
Cukier puder wymieszać z sokiem cyrtynowym i 3-4 łyżkami gorącej wody. Polewą posmarować herbatniki.
Smacznego :)
Dobry sposób na zagospodarowanie nadmiaru pomidorów, zwłaszcza dla miłośników...
Odsłon: 51025
Babeczki z jeżyną o smaku cytrynowym są wilgotne, puszyste, pełne jagód i aro...
Odsłon: 28
Pyszne młode ziemniaczki z twarożkiem ziołowym z koperkiem polecają się na ob...
Odsłon: 155
Botwina to zupa z młodych liści buraków, którą możemy przygotować tylko wiosn...
Odsłon: 370
Dobry sposób na zagospodarowanie nadmiaru pomidorów, zwłaszcza dla miłośników...
Odsłon: 51025
Babeczki z jeżyną o smaku cytrynowym są wilgotne, puszyste, pełne jagód i aro...
Odsłon: 28
Pyszne młode ziemniaczki z twarożkiem ziołowym z koperkiem polecają się na ob...
Odsłon: 155
Botwina to zupa z młodych liści buraków, którą możemy przygotować tylko wiosn...
Odsłon: 370
Składniki
Piekarnik nagrzać do 200 stopni, prostokątną formę wyłożyć papierem do pieczenia.
250g masła utrzeć z 200g cukru, pojedynczo dodawać jajka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać masy. Ciasto rozłożyć na spodzie formy, wyrównać powierzchnię. Piec ok. 20 minut.
Z cytryny zetrzeć skórkę, a następnie wycisnąć sok. 2 łyżki soku odlać. Pozostały sok wymieszać z 6 łyżkami wody, wsypać budyń, pozostały cukier i skórkę cytrynową. Całość dobrze wymieszać. W garnku zagotować 250ml wody, wlać rozprowadzony budyń i całość zagotować. Gotować przez chwilę aż budyń zgęstnieje. Garnek zdjąć z ognia. Dodać 125g masła lub margaryny i całość wymieszać. Ciepły budyń wyłożyć na upieczone ciasto. Ostudzić.
Kremówkę ubić z cukrem waniliowym na sztywno i wyłożyć na budyń. Na wierzchu ułożyć herbatniki.
Cukier puder wymieszać z sokiem cyrtynowym i 3-4 łyżkami gorącej wody. Polewą posmarować herbatniki. Smacznego :)
Przepisy Desery
Desery
Muffinki z jabłkami
Desery
Muffinki z masłem orzechowym i kawałkami czekolady
Desery
Muffinki o smaku cytrynowym z dzikimi jeżynami
Desery
Ciasto z truskawkami na zimno
Muffinki z jabłkami
Zachcianki ? Macie ochotę na coś słodkiego ? Przepyszne babeczki lepsze niż...
Odsłon: 11
Muffinki z masłem orzechowym i kawałkami czekolady
Przepyszne muffinki z masłem orzechowym, zawsze piekę je z podwójnej ilości s...
Odsłon: 24