Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 18036
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6755
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 18036
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6755
Składniki
· Jabłka obrać i pokroić w kostkę. · Jajka utrzeć z cukrem i dodawać po trochu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą oraz olej. Dokładnie wymieszać. Wlać sok z cytryny i zapach. · Wsypać orzechy, rodzynki, jabłka i delikatnie wymieszać, najlepiej łyżka, gdyż masa zrobi się dość gęsta. · Ciasto przełożyć do podłużnej blaszki i piec w temp. 180 stopni C przez około 50 minut. Ciasto przed wyjęciem należy sprawdzić patyczkiem, czy w środku jest upieczone. SMACZNEGO !!!