Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne,słodkie ciasto...
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 415
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 103
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 266
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 312
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 415
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 103
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 266
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 312
Składniki
Jabłka pokrojone w kostkę przesmażyć z cynamonem. Białka ubić na sztywną pianę,utrwalić cukrem.Dodać żółtka,olej,wodę,proszek do pieczenia,zapach i przesianą mąkę.Wlać 2/3 jasnego ciasta do formy(25x30).Do pozostałej części dodać kakao i zmiksować.Ciemną 1/3 część ciasta wylać nieregularnie na jasną i łyżką wyłożyć przesmażone jabłka.Wstawić do nagrzanego piekarnika(180).Piec 60-75 min.
Czasami muszę dodać troszkę więcej mąki (zależy od wielkości jaj)
SMACZNEGO