Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To proste, jasno-ciemne, ucierane ciasto, z klasycznym kremem budyniowym i owocami. Jego przygotowanie nie wymaga żadnych wielkich umiejętności i nie zajmie nam dużo czasu, a jest smaczne i eleganckie :)
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 916
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 425
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15267
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1878
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 916
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 425
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15267
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1878
Składniki
Przygotować ciasto - margarynę utrzeć z cukrem i dodawać stopniowo po jednym jajku, a na koniec mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto podzielić na dwie części. Jedną część wyłożyć na blaszce o wymiarach około 20 x 35 cm (blaszkę można wyłożyć papierem do pieczenia). Do drugiej dodać kakao i wodę, wymieszać i wyłożyć na jasnym cieście. Jabłka obrać ze skórki, pokroić w szesnastki i powtykać w ciasto. Blaszkę włożyć do piekarnika nagrzanego do 180-190 stopni na około 40-45min. Przygotować krem - przyrządzić budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu, dodając mąkę i cukier. Przestudzić. Margarynę utrzeć z zimnym budyniem. Krem rozsmarować na zimnym cieście, wierzch posypać kakao (przez sitko). Zamiast jabłek można wykorzystać inne owoce: rodzynki, suszone morele, wiśnie czy kawałki gruszek.