Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To proste, jasno-ciemne, ucierane ciasto, z klasycznym kremem budyniowym i owocami. Jego przygotowanie nie wymaga żadnych wielkich umiejętności i nie zajmie nam dużo czasu, a jest smaczne i eleganckie :)
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 299
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4368
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1854
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3610
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30336
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 299
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4368
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1854
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3610
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30336
Składniki
Przygotować ciasto - margarynę utrzeć z cukrem i dodawać stopniowo po jednym jajku, a na koniec mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto podzielić na dwie części. Jedną część wyłożyć na blaszce o wymiarach około 20 x 35 cm (blaszkę można wyłożyć papierem do pieczenia). Do drugiej dodać kakao i wodę, wymieszać i wyłożyć na jasnym cieście. Jabłka obrać ze skórki, pokroić w szesnastki i powtykać w ciasto. Blaszkę włożyć do piekarnika nagrzanego do 180-190 stopni na około 40-45min. Przygotować krem - przyrządzić budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu, dodając mąkę i cukier. Przestudzić. Margarynę utrzeć z zimnym budyniem. Krem rozsmarować na zimnym cieście, wierzch posypać kakao (przez sitko). Zamiast jabłek można wykorzystać inne owoce: rodzynki, suszone morele, wiśnie czy kawałki gruszek.