Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To proste, jasno-ciemne, ucierane ciasto, z klasycznym kremem budyniowym i owocami. Jego przygotowanie nie wymaga żadnych wielkich umiejętności i nie zajmie nam dużo czasu, a jest smaczne i eleganckie :)
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1228
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 164
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 472
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 73
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1228
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 164
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 472
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 73
Składniki
Przygotować ciasto - margarynę utrzeć z cukrem i dodawać stopniowo po jednym jajku, a na koniec mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto podzielić na dwie części. Jedną część wyłożyć na blaszce o wymiarach około 20 x 35 cm (blaszkę można wyłożyć papierem do pieczenia). Do drugiej dodać kakao i wodę, wymieszać i wyłożyć na jasnym cieście. Jabłka obrać ze skórki, pokroić w szesnastki i powtykać w ciasto. Blaszkę włożyć do piekarnika nagrzanego do 180-190 stopni na około 40-45min. Przygotować krem - przyrządzić budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu, dodając mąkę i cukier. Przestudzić. Margarynę utrzeć z zimnym budyniem. Krem rozsmarować na zimnym cieście, wierzch posypać kakao (przez sitko). Zamiast jabłek można wykorzystać inne owoce: rodzynki, suszone morele, wiśnie czy kawałki gruszek.