Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To proste, jasno-ciemne, ucierane ciasto, z klasycznym kremem budyniowym i owocami. Jego przygotowanie nie wymaga żadnych wielkich umiejętności i nie zajmie nam dużo czasu, a jest smaczne i eleganckie :)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2243
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1351
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 508
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3516
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1161
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2243
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1351
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 508
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3516
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1161
Składniki
Przygotować ciasto - margarynę utrzeć z cukrem i dodawać stopniowo po jednym jajku, a na koniec mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto podzielić na dwie części. Jedną część wyłożyć na blaszce o wymiarach około 20 x 35 cm (blaszkę można wyłożyć papierem do pieczenia). Do drugiej dodać kakao i wodę, wymieszać i wyłożyć na jasnym cieście. Jabłka obrać ze skórki, pokroić w szesnastki i powtykać w ciasto. Blaszkę włożyć do piekarnika nagrzanego do 180-190 stopni na około 40-45min. Przygotować krem - przyrządzić budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu, dodając mąkę i cukier. Przestudzić. Margarynę utrzeć z zimnym budyniem. Krem rozsmarować na zimnym cieście, wierzch posypać kakao (przez sitko). Zamiast jabłek można wykorzystać inne owoce: rodzynki, suszone morele, wiśnie czy kawałki gruszek.