Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i proste ciasto na jesienne popołudnia. Smakuje z wszystkimi owocami. Mam jeszcze zapas papierówek w lodówce, który trzeba wykorzystać. Oczywiście można wziać inne jabłka, albo śliwki. Ciasto piekę w dużej prostokątnej foremce, albo dwóch małych.
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 35
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 22
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 167
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 226
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 774
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 35
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 22
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 167
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 226
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 774
Składniki
1. Jabłka umyć, oczyścić, pokroić na kawałki i pokropić sokiem z cytryny żeby nie ciemniały. Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na pianę. Jajka dodawać pojedynczo i dobrze ubić.
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i dodawać do ubitych jajek ciągle mieszając. Na koniec dodać gęstą śmietanę i cynamon, zamieszać. Ewentualnie dodać odrobinę rumu.
Foremkę wysmarować tłuszczem. Wyłożyć ciasto i wyrównać. Kawałki jabłek poukładać na powierzchni ciasta. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni dobrą godzine lub trochę dłużej( zależy od piecyka). Przed podaniem można posypać cukrem pudrem. Podawać z bitą śmietaną lub lodami. Smacznego!