Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto kruche o smaku pomarańczy z jeżynami i borówką, pod kołderką z pianki i galaretki jest wyjątkowo smaczne.
Lekki sernik,bez pieczenia,na bazie jogurtu greckiego z dużą ilością borówki...
Odsłon: 7964
-Przepis mojego wujka z Australii - kraj miłośników steków. Sposób klasyczny...
Odsłon: 1104
Szybkie i proste babeczki cynamonowe bez użycia miksera gotowe w kilka minut .
Odsłon: 110
Prosty i szybki placek, który przyjmie każde owoce. Ja miałam akurat połówki...
Odsłon: 63
Szybkie i proste babeczki cynamonowe bez użycia miksera gotowe w kilka minut .
Odsłon: 110
Prosty i szybki placek, który przyjmie każde owoce. Ja miałam akurat połówki...
Odsłon: 63
Składniki
Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać starte na tarce zimne masło, otartą skórkę z pomarańczy, cukier puder, sok z cytryny i żółtka
Zagnieść ciasto, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na pół godziny. Następnie rozwałkować i włożyć do wyłożonej papierem do pieczenia kwadratowej formy o średnicy 25 cm, nakłuć widelcem. Wstawić na 7-8 minut do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.
Podpieczone ciasto wyjąć z piekarnika, posypać zmiksowanymi biszkoptami, wsypać umyte i osuszone owoce.
Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę dodając stopniowo cukier waniliowy i cukier puder. Pod koniec dodać sok z cytryny, przesianą mąkę i proszek budyniowy, delikatnie wymieszać, wyłożyć na ciasto.
Ciasto ponownie włożyć do nagrzanego do 160 stopni piekarnika i piec około 15-20 minut.
Galaretki wymieszać w 3 szkl wrzącej wody, odłożyć do stężenia. Na zimne ciasto wylać tężejącą galaretkę i schłodzić.
Przepisy Desery
Desery
Pascha
Desery
Babka marchewkowa wilgotna
Desery
Kruche ciasteczka wielkanocne
Desery
Orzechy w czekoladzie
Pascha
Pascha jest tradycyjną potrawą wielkanocną. Przygotowywana z twarogu, śmietan...
Odsłon: 16
Babka marchewkowa wilgotna
Babka marchewkowa jest świetnym pomysłem na wielkanocne ciasto. Przygotujesz...
Odsłon: 65