Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne :)
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65091
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 507
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5797
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 587
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65091
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 507
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5797
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 587
Składniki
Jabłka obrać ze skórki i posiekać na mniejsze kawałki. Zasypać cukrem i cukrem waniliowym, odstawić na 1/2 godziny aby puściły sok. Soku nie odlewać. Po tym czasie wlać żółtka, olej i wymieszać. Mąkę przesiać z proszkiem i sodą, wsypać kakao. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Mąkę wymieszaną z kakaem wsypać do masy z jabłkami. Mieszać łyżką. Dodać ubitą pianę z białek. Dokładnie połączyć składniki ze sobą. Ciasto wylać na blachę o wym. 23/ 28 cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temp 150* 40 minut lub do suchego patyczka.