Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne :)
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 34
Świetnie prezentuje się na świątecznym stole.
Odsłon: 295
Ziemniaki księżnej to puree ziemniaczane z dodatkiem jajek i masła, które po...
Odsłon: 62
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 34
Świetnie prezentuje się na świątecznym stole.
Odsłon: 295
Ziemniaki księżnej to puree ziemniaczane z dodatkiem jajek i masła, które po...
Odsłon: 62
Składniki
Jabłka obrać ze skórki i posiekać na mniejsze kawałki. Zasypać cukrem i cukrem waniliowym, odstawić na 1/2 godziny aby puściły sok. Soku nie odlewać. Po tym czasie wlać żółtka, olej i wymieszać. Mąkę przesiać z proszkiem i sodą, wsypać kakao. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Mąkę wymieszaną z kakaem wsypać do masy z jabłkami. Mieszać łyżką. Dodać ubitą pianę z białek. Dokładnie połączyć składniki ze sobą. Ciasto wylać na blachę o wym. 23/ 28 cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temp 150* 40 minut lub do suchego patyczka.