Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i proste w przygotowaniu ciasto . Ciasto o smaku kakaowo - kawowym z pysznym śmietankowym kremem z mascarpone i polewą czekoladową i do tego wiśnie z nalewki. czego chcieć więcej na upalny weekend. Polecam
mikser, blaszka 25/ 18 cm, papier do pieczenia, łyżka drewniana, łopatka silikonowa,
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11959
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16453
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5290
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11959
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16453
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5290
Składniki
Biszkopt - oto link do przepisu ;https://smaker.pl/przepisy-desery/przepis-biszkopt-kakaowo-kawowy,2018234,bozena1960.html Krem śmietankowy z mascarpone - oto link do przepisu; https://smaker.pl/przepisy-desery/przepis-krem-smietankowy-z-mascarpone,2018240,bozena1960.html Do nasączenia biszkoptu 3/4 szkl. o poj. 250 ml. zaparzonej kawy rozpuszczalnej. Polewa czekoladowa; Masło przełożyć do rondla , roztopić dodając cukier i mieszając do całkowitego rozpuszczenia cukru , następnie wlać mleko i ponownie przemieszać, zdjąć z ognia i dodać kakao wymieszać do połączenia składników , polewa gotowa. Składanie ciasta; Spód biszkoptu nasączyć dość obficie kawą rozpuszczalną, posmarować dżemem z czarnej porzeczki, nałożyć połowę kremu. Nałożyć drugi blat, nasączyć kawą rozpuszczalna posmarować dżemem i rozłożyć pozostałą śmietanę. Zakryć trzecim ostatnim blatem , docisnąć lekko całość i na górę rozsmarować polewę czekoladową, udekorować wiśniami z nalewki lub świeżymi. Smacznego
Ciasto w całości.