Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowe , apetyczne ciasto, goście poproszą o kolejną porcję.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3883
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19795
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2936
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4064
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3883
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19795
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2936
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4064
Składniki
3/4 tabliczki czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej. 12 dag mąki wymieszać z 1 łyżeczką proszku do pieczenia. 3 jajka ubić na puszysto z 10 dag cukru. Masę jajeczną wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia , na końcu dodać rozpuszczoną czekoladę.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto, wstawić do piekarnika i piec 20 minut lub do suchego patyczka. Wystudzić.
12 dag mąki wymieszać z 1 łyżeczką proszku do pieczenia. 3 jajka ubić na puszysto z 10 dag cukru. Masę jajeczną wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto , piec 20 minut lub do suchego patyczka. Wystudzić.
2 galaretki malinowe rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do stężenia. Gdy galaretki zaczynają krzepnąć , śmietanę ubić na sztywno, wymieszać z serkiem oraz tężejącą galaretką, wyłożyć na jasne ciasto.
W cieście czekoladowym wyciąć kółeczka kieliszkiem i wyłożyć na ciasto.
Galaretki: malinową, cytrynową, agrestową, każdą oddzielnie rozpuścić w 1 szklance gorącej gotowanej wody, gdy zaczną krzepnąc wlać w kółeczka.
Przykryć wyciętymi kółeczkami.
Pozostałą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej , można dodać 2 łyżki mleka , wtedy polewa lepiej się rozprowadza , posypać wiórkami kokosowymi. Schłodzić 3 godziny, podzielić na porcje.