Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto kawowe nie za słodkie przełożone kremem czekoladowym i śmietankowym a wszystko oblane czekoladą... !
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18117
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9499
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2070
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4073
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 675
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 338
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18117
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9499
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2070
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4073
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 675
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 338
Składniki
Ubić białka na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem i kawą. Połączyć razem i dosypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszać drewnianą łyżką. Piec ok 18 minut w 175 st. Ostudzić przekroić na 2 cienkie placki. [ jeśli wolimy możemy podzielić składniki na pół i upiec na dwa razy].
Masa I Schłodzoną śmietankę wlać do wysokiego naczynia i dodać Nutellę. Miksować aż do uzyskania gęstego kremu. Przygotować żelatynę. Zwolnić mikser na najniższe obroty dolać żelatynę i zmiksować do połączenia i szybko wyłożyć na biszkopt. Masa II Kremówkę ubić na sztywno. Zmniejszyć obroty miksera do minimum i dokładać po łyżce serka. Dodać płynną żelatynę, zmiksować do połączenia składników i wyłożyć na masę I. Przykryć drugim blatem.
Do rondelka wrzucić składniki na polewę oprócz mleka. Gotować do połączenia się składników ciągle mieszając. Na koniec dodać mleko zagotować i zdjąć z kuchenki. Ostudzić mieszając od czasu do czasu. Wylać na ciasto i zetrzeć czekoladę. Włożyć do lodówki na 3 godzinki. smacznego! P.S JEŚLI NIE LUBIMY KAWY TO DO BISZKOPTU JEJ NIE DODAJEMY CIASTO TEŻ WYJDZIE PYSZNE:)