Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo lekkie i smaczne ciasto
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2488
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1879
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1632
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1575
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2488
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1879
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1632
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1575
Składniki
1. na biszkopt oddzielic białka od żółtek, białka ubić na sztywno, dodać żółtka i cukier, ubijać jeszcze chwilę, dodać maki przesiane z proszkiem do pieczenia, ocet, olej i wodę, delikatnie wymieszać, blachę wyłożyć papierem do pieczenia, ciasto podzielić na dwie części, do jednej dodać kakao i łyżke wody, wymieszać, ciasto wykładać na blachę na przemian, łyżka jasnego i łyżka ciemnego, wstawic do piekarnika nagrzanego do 175 st, piec ok 30-35 min, wystudzić,
2. brzoskwinie odcedzić, sok dopełnić wodą do 1 litra , mąki wymieszć z cukrem, rozprowadzić kilkoma łyżkami soku, resztę soku zagotować, wlać masę, ugotować budyń, do gorącego wsypać galaretki, dokładnie wymieszać, wystudzić, brzoskwinie pokroić w kostkę, utrzeć margarynę, dodawać po łyżce zimnego budyniu, utrzeć krem, odłozyć 5 łyżek kremu, do reszty dodać pokrojone brzoskwinie, wymieszać,
3. z wody, cukru i soku cytrynowego zrobić poncz, ciasto przekroić na połowę, jedną część nasączyć, wyłozyć krem z brzoskwiniami, przykryć drugą częścią, nasączyć, posmarować kremem bez owoców, posypać startą czekoladą, odstawić do lodówki na kilka godzin, smacznego