Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekoladowe ciasto z jabłkami i słodkim kremem, polane polewą. Wyjątkowe, idealne do kawy, na specjalne okazje i święta.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4193
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416552
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4193
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416552
Składniki
Ciasto: Ubić jajka z cukrem, dodawać cały czas miksując na wolniejszych obrotach: masło, śmietanę, przesiane suche składniki. Piec w dużej, prostokątnej formie w 180°C przez ok. 50 minut (do suchego patyczka).
Krem: Wymieszać mikserem jogurt z masą krówkową. Dodać serek, wymieszać. Cały czas miksując powoli wlać żelatynę.
Polewa: Wszystkie składniki podgrzać w rondelku na małej mocy palnika. Zostawić do ostygnięcia.
Składanie: Ostygnięte ciasto przełożyć do formy, w której było pieczone, posmarować jabłkami, wyłożyć krem, i polać polewą. Zrobić łyżką esy-floresy. Schłodzić w lodówce (najlepiej przez noc). Najlepsze na drugi i trzeci dzień. :)