Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekoladowe ciasto z jabłkami i słodkim kremem, polane polewą. Wyjątkowe, idealne do kawy, na specjalne okazje i święta.
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 357
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 576
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1071
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 357
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 576
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1071
Składniki
Ciasto: Ubić jajka z cukrem, dodawać cały czas miksując na wolniejszych obrotach: masło, śmietanę, przesiane suche składniki. Piec w dużej, prostokątnej formie w 180°C przez ok. 50 minut (do suchego patyczka).
Krem: Wymieszać mikserem jogurt z masą krówkową. Dodać serek, wymieszać. Cały czas miksując powoli wlać żelatynę.
Polewa: Wszystkie składniki podgrzać w rondelku na małej mocy palnika. Zostawić do ostygnięcia.
Składanie: Ostygnięte ciasto przełożyć do formy, w której było pieczone, posmarować jabłkami, wyłożyć krem, i polać polewą. Zrobić łyżką esy-floresy. Schłodzić w lodówce (najlepiej przez noc). Najlepsze na drugi i trzeci dzień. :)