Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekoladowe ciasto z jabłkami i słodkim kremem, polane polewą. Wyjątkowe, idealne do kawy, na specjalne okazje i święta.
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 95
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 70
Po kilku dniach urlopu i jadaniu "na mieście", przyszła ochota na domowe dani...
Odsłon: 63
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 391
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 95
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 70
Po kilku dniach urlopu i jadaniu "na mieście", przyszła ochota na domowe dani...
Odsłon: 63
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 391
Składniki
Ciasto: Ubić jajka z cukrem, dodawać cały czas miksując na wolniejszych obrotach: masło, śmietanę, przesiane suche składniki. Piec w dużej, prostokątnej formie w 180°C przez ok. 50 minut (do suchego patyczka).
Krem: Wymieszać mikserem jogurt z masą krówkową. Dodać serek, wymieszać. Cały czas miksując powoli wlać żelatynę.
Polewa: Wszystkie składniki podgrzać w rondelku na małej mocy palnika. Zostawić do ostygnięcia.
Składanie: Ostygnięte ciasto przełożyć do formy, w której było pieczone, posmarować jabłkami, wyłożyć krem, i polać polewą. Zrobić łyżką esy-floresy. Schłodzić w lodówce (najlepiej przez noc). Najlepsze na drugi i trzeci dzień. :)