Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo przypomina murzynka z orzechami. Robi się je dosłownie w 5 minut... a nawet krócej. Uwielbiam ten moment, kiedy ciastko nagle rośnie i wystaje poza kubek. :D
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8127
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1172
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9896
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4538
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 557
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8127
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1172
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9896
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4538
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 557
Składniki
Masło i czekoladę wrzucić do kubka o pojemności 300 ml, rozpuścić w mikrofalówce (ok. 30 sekund). Dodać cukier i jajko, dokładnie wymieszać widelcem. Wsypać mąkę, proszek i posiekane orzechy. Wymieszać krótko do połączenia składników. Wstawić do mikrofalówki na ok. 1 minutę. Przez okienko będzie widać jak ciastko urosło nad kubek. Poczekać chwilę aż ciastko przestygnie, można jeść prosto z kubka lub podawać odwrócone na talerzyku. :)