Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo przypomina murzynka z orzechami. Robi się je dosłownie w 5 minut... a nawet krócej. Uwielbiam ten moment, kiedy ciastko nagle rośnie i wystaje poza kubek. :D
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12288
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1535
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 126
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12288
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1535
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 126
Składniki
Masło i czekoladę wrzucić do kubka o pojemności 300 ml, rozpuścić w mikrofalówce (ok. 30 sekund). Dodać cukier i jajko, dokładnie wymieszać widelcem. Wsypać mąkę, proszek i posiekane orzechy. Wymieszać krótko do połączenia składników. Wstawić do mikrofalówki na ok. 1 minutę. Przez okienko będzie widać jak ciastko urosło nad kubek. Poczekać chwilę aż ciastko przestygnie, można jeść prosto z kubka lub podawać odwrócone na talerzyku. :)