Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne mąki orkiszowej z owocami: brzoskwinie, jabłka. Jest, szybkie i łatwe do zrobienia, soczyste i trochę takie jak tureckie wypieki. Pyszne do popołudniowej kawki i na pogaduchy.
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 12
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2219
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 242
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1541
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 12
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2219
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 242
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1541
Składniki
Ucieramy masło, cukier i cukier wanilinowy, dodajemy jajka i dalej ucieramy na pianę. Dolewamy śmietanę. Mąkę przesiewamy z proszkiem, dodajemy do utartych jaj. Krótko mieszamy, tylko do połączenia się skladników.
Formę o średnicy 26 cm wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy do niej ciasto. Na wierzchu kładziemy owoce. Moje brzoskwinie były ciężkie od syropu i pewnie dlatego szybko spadły na dno. Jeśli użyjemy świeżych owoców, kroimy je w kostkę i wtedy zostają na wierzchu. Pieczemy w temperaturze 180 stopni około 70 minut do zrumienienia.