Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyszła pora na czyszczenie zamrażalek i przygotowanie miejsca na świeże owoce :)
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1619
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 739
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1619
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 739
Składniki
Masło zmiksować z cukrami do białości. Następnie dodawać po jednym jajku, cały czas mieszając mikserem. Na koniec mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Mąkę dosypać w trzech turach, nie wszystko na raz. Po połączeniu składników do surowego ciasta wmieszać zamrożone maliny. Piec w 170* 50 min. Po tym czasie wyłączyć piekarnik i zostawić ciasto jeszcze na 10 minut. Składniki na blaszkę 24/28 cm.