Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z masą krówkową i kawą
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4265
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2549
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 2233
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11202
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4265
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2549
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 2233
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11202
Składniki
Biszkopt kakaowy: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę dodajemy resztę składników i lekko mieszamy. Pieczemy w 180 stopniach w foremce 25/36, przez 30 minut.
Masa : Kawę rozpuszczamy w ¼ szkl ciepłej wody. Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki wody, podgrzewamy do rozpuszczenia. Śmietankę ubijamy na sztywno. Masę krówkową miksujemy dodajemy do niej zimną kawę, gorącą żelatynę i miksujemy. Następnie porcjami dodajemy śmietanę.
Masa ze śnieżki: Śnieżkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, do ubitej dodajemy gęstniejącą galaretkę rozpuszczoną w 0,5 szklanki wody. Biszkopty lekko nasącz kawą. Przełożenie ciasta: Biszkopt kakaowy- połowa masy- biszkopty układamy z 1 cm przerwami między sobą- reszta masy- masa ze śnieżki- starta czekolada