Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste w przygotowaniu i szybkie ciasto. Połączenie czekoladowego spodu z masą sernikową jest pyszne!
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Propozycja pysznej i łatwej w przygotowaniu sałatki na wakacyjnego grilla. Sa...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 14
Samo zdrowie na talerzu. Bogactwo witamin z nowalijek. Korzystajmyz uroków la...
Odsłon: 83
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 36
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 45
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Propozycja pysznej i łatwej w przygotowaniu sałatki na wakacyjnego grilla. Sa...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 14
Samo zdrowie na talerzu. Bogactwo witamin z nowalijek. Korzystajmyz uroków la...
Odsłon: 83
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 36
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 45
Składniki
Foremka mała keksówka ok 21x12 Wcześniej wyjmuję wszystkie składniki z lodówki. Piekarnik nastawiam góra/dół 180 stopni. Ciasto kakaowe: Masło miksuję z cukrem na puszystą masę, dodaję jajka, miksuję. Na koniec wsypuję mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia. Miksuję do połączenia składników, następnie mieszam szpatułką. (Ciasto wychodzi bardzo gęste i w małej ilości, wszystko dobrze! Ciasto podczas pieczenia rośnie i będzie go wiecej:) ). Większą część ciasta przekładam do foremki wyłożonej papierem do pieczenia, równo rozsmarowuję. Masa serowa: Składniki na masę serową łącze ze sobą i miksuję. Przelewam na ciasto kakaowe, rozsmarowuję. Na masę serową wykładam ok 3 łyżeczek dżemu a następnie resztę masy kakaowej, wykładam w kilku miejscach. Patyczkiem wierzch mieszam. Ciasto wkładam do nagrzanego piekarnika i piekę, sprawdzam środek patyczkiem drewnianym (u mnie piekło się ok 55min.) Czas pieczenia może się wydłużyć nawet do godziny, lub dłużej, wierzch może być lekko przypieczony, nic się nie stanie. Ważne, aby pięc do tego momentu, aż patyczek będzie czysty. Sprawdź w kilku miejscach, najlepiej po środku. Upieczone ciasto pozostawiam do ostudzenia w piekarniku. Ostudzone ciasto smaruję rozpuszczoną czekoladą.