Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto z maślanką, które zawsze się udaje. Smakiem przypomina mi ciasto drożdżowe, jest jednak o wiele prostsze do zrobienia.
Wspaniale przyprawiona jagnięcina, chrupka z zewnątrz a zarazem soczysta! Pom...
Odsłon: 8
Babka to jedno z tradycyjnych ciast na wielkanocnym stole , polecam szybką i...
Odsłon: 1260
U mnie żurek zawsze musi być na wywarze z wędzonki, a barszcz biały na białym...
Odsłon: 906
Wspaniale przyprawiona jagnięcina, chrupka z zewnątrz a zarazem soczysta! Pom...
Odsłon: 8
Babka to jedno z tradycyjnych ciast na wielkanocnym stole , polecam szybką i...
Odsłon: 1260
U mnie żurek zawsze musi być na wywarze z wędzonki, a barszcz biały na białym...
Odsłon: 906
Składniki
Kwadratową foremkę wykładam papierem do pieczenia i nagrzewam piekarnik do 200 stopni.
Jaja, cukier, cukier wanilinowy mieszamy, dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, powoli wlewamy maślankę. Mieszamy i ciasto wlewamy do przygotowanej formy.
Posypujemy porzeczką, cukrem i siekanymi migdałami. Ciasto pieczemy w temperaturze 200 stopni ok.20 minut, aż nabierze złotej barwy i wtedy ciasto wyjmujemy z piekarnika.
Śmietanę zagotowujemy z masłem i polewamy po cieście. Smacznego.
Przepisy Desery
Desery
babka ajerkoniakowa
Desery
Wuzetka siostry Anastazji
Desery
Ciasto pychotka bez pieczenia
Desery
Labneh na pikantnie
babka ajerkoniakowa
...coś dla fanów ajerkoniaku: żółciutka babka z delikatnym posmakiem ajerkoni...
Odsłon: 108
Wuzetka siostry Anastazji
Wuzetka siostry Anastazji to ciasto klasyczne i jednocześnie popisowe. Nie ma...
Odsłon: 1879