Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy już zacznie się sezon na morele proponuję smaczne ciasto z ich wykorzystaniem ;)
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 25
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 101
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 690
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 25
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 101
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 690
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Składniki
Jaja z cukrem miksować do uzyskania puszystej masy. Następnie dodać jogurt i olej, zmiksować. Na końcu wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, szybko połączyć. Do tortownicy wysmarowanej tłuszczem przelać część ciasta i poukładać połówki wypestkowanych moreli (część można zostawić na górę). Przelać pozostałe ciasto. Na wierzchu poukładać pozostałe owoce.
Z mąki, masła, cukru i sezamu przygotować posypkę. Wszystkie składniki ze sobą dokładnie połączyć. Posypać ciasto i wsadzić do piekarnika. Piec w temp. 180 stopni przez ok. 60 min. lub do tzw suchego patyczka. Smacznego!