Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy już zacznie się sezon na morele proponuję smaczne ciasto z ich wykorzystaniem ;)
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 84
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4546
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 20
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 84
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4546
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 20
Składniki
Jaja z cukrem miksować do uzyskania puszystej masy. Następnie dodać jogurt i olej, zmiksować. Na końcu wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, szybko połączyć. Do tortownicy wysmarowanej tłuszczem przelać część ciasta i poukładać połówki wypestkowanych moreli (część można zostawić na górę). Przelać pozostałe ciasto. Na wierzchu poukładać pozostałe owoce.
Z mąki, masła, cukru i sezamu przygotować posypkę. Wszystkie składniki ze sobą dokładnie połączyć. Posypać ciasto i wsadzić do piekarnika. Piec w temp. 180 stopni przez ok. 60 min. lub do tzw suchego patyczka. Smacznego!