Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy już zacznie się sezon na morele proponuję smaczne ciasto z ich wykorzystaniem ;)
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1447
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1618
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 55
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1447
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1618
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 55
Składniki
Jaja z cukrem miksować do uzyskania puszystej masy. Następnie dodać jogurt i olej, zmiksować. Na końcu wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, szybko połączyć. Do tortownicy wysmarowanej tłuszczem przelać część ciasta i poukładać połówki wypestkowanych moreli (część można zostawić na górę). Przelać pozostałe ciasto. Na wierzchu poukładać pozostałe owoce.
Z mąki, masła, cukru i sezamu przygotować posypkę. Wszystkie składniki ze sobą dokładnie połączyć. Posypać ciasto i wsadzić do piekarnika. Piec w temp. 180 stopni przez ok. 60 min. lub do tzw suchego patyczka. Smacznego!