Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Specjalnie dla Babci i według Jej przepisu. Dziękujemy. :)
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 39
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10510
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 92
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 39
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10510
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 92
Składniki
Jajka ubić z cukrami na puszystą masę. Dodać do nich olej i wodę oraz wmieszać dokładnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Ciasto wylać na formę wyłożoną papierem do pieczenia i poukładać połówki lub ćwiartki moreli.
Piec ok. 40 minut w temp. 170-180 stopni C, do suchego patyczka, grzałki góra-dół.
Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem, aczkolwiek połączenie kwaśnych moreli i słodkiego ciasta jest najpyszniejsze.
Smacznego. :)