Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie, rozpływające się w ustach ciasto...
Szybkie koreczki śledziowe na wigilię lub święta.
Odsłon: 1293
Przepis na ten blok znalazłam w starym zeszycie mojej mamy i postanowiłam go...
Odsłon: 600
Bardzo lubię wracać do smaków dzieciństwa i przypominać sobie najlepsze potra...
Odsłon: 455
Sznycle wieprzowe polane łagodnym sosem miodowym ubarwią nasz niedzielny obiad.
Odsłon: 105
Szybkie koreczki śledziowe na wigilię lub święta.
Odsłon: 1293
Przepis na ten blok znalazłam w starym zeszycie mojej mamy i postanowiłam go...
Odsłon: 600
Bardzo lubię wracać do smaków dzieciństwa i przypominać sobie najlepsze potra...
Odsłon: 455
Sznycle wieprzowe polane łagodnym sosem miodowym ubarwią nasz niedzielny obiad.
Odsłon: 105
Składniki
Z jajek, mąk, oleju, mleka i soli upiec biszkopt (może być oczywiście według waszego własnego przepisu). Po całkowitym ostudzeniu przekroić wzdłuż na dwa placki i przełożyć nutellą śliwkową (przepisy szeroko dostępne w necie i na smakerze :)
Przygotować masę: Mleko zagotować z cukrem waniliowym. Masło utrzeć na puszystą masę, powoli dodając ostudzone mleko z cukrem. Wsypywać powoli mleko w proszku i dobrze zmiksować. Na koniec dodać serek waniliowy. Całą masę wylać na przełożony biszkopt. Można polać polewą czekoladową lub roztopioną czekoladą.Ciasto najlepiej zostawić na całą noc w lodówce do całkowitego stężenia.