Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie ciasta wiewiórka z keksem czyli ciasto z orzechami i jabłkami z polewą czekoladową. Pyszne i chrupiące:)
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 214
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 717
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 899
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 214
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 717
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 899
Składniki
Białka ubijamy na sztywno. Jajka ubijamy z cukrem. Następnie dodajemy olej i mieszamy. Porcjami dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia na przemian z pianą z białek. Na koniec dodajemy pokrojone w kostkę jabłka i posiekane orzechy i mieszamy. Ciasto przekładamy do formy /24 x 28/wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy ok. 45 min. Do rondelka wlewamy mleko, dodajemy połamaną czekoladę i mieszając podgrzewamy do czasu aż wszystko się roztopi i połączy. Dekorujemy wystudzone ciasto.