Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie ciasta wiewiórka z keksem czyli ciasto z orzechami i jabłkami z polewą czekoladową. Pyszne i chrupiące:)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 464
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 146
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 182
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 890
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 341
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 464
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 146
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 182
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 890
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 341
Składniki
Białka ubijamy na sztywno. Jajka ubijamy z cukrem. Następnie dodajemy olej i mieszamy. Porcjami dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia na przemian z pianą z białek. Na koniec dodajemy pokrojone w kostkę jabłka i posiekane orzechy i mieszamy. Ciasto przekładamy do formy /24 x 28/wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy ok. 45 min. Do rondelka wlewamy mleko, dodajemy połamaną czekoladę i mieszając podgrzewamy do czasu aż wszystko się roztopi i połączy. Dekorujemy wystudzone ciasto.