Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie ciasto do popołudniowej kawy. Bardzo smaczne. Polecam.
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2164
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 822
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2164
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 822
Składniki
Keksówkę o wymiarach 30x11 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Jajka wybite ze skorupek lekko ubić mikserem. Dodać cukier i nadal ubijać, aż cukier się rozpuści. W dwóch lub trzech partiach dodawać przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Wlać olej i ekstrakt waniliowy. Ciągle ubijać mikserem. Na koniec dodać orzechy i żurawinę wymieszane w łyżce mąki. To jest ważne, aby bakalie nie opadły na dno ciasta. Całość masy przełożyć do foremki. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 40-45 minut. Przed wyjęciem z piekarnika sprawdzić jeszcze patyczkiem, czy ciasto się upiekło. Po wystudzeniu polać lukrem z cukru pudru i dwóch-trzech łyżek wody.