Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, wilgotne, nie za słodkie ciasto.
Białka ubijamy na sztywno z cukrem, dodajemy żółtka a następnie olej i pepsi. Mąkę, proszek do pieczenia oraz kakao przesiewamy do ciasta i delikatnie łączymy. Wylewamy do dużej blaszki ( 26 na 37 cm ) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 30 minut w 170 stopniach.
Gdy ciasto nam stygnie to robimy galaretkę pepsi.
Opakowanie żelatyny zalewamy 3 łyżkami zimnej wody by napęczniała. Pepsi wlewamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia, następnie zdejmujemy z ognia i dodajemy napęczniałą żelatynę. Dokładnie mieszamy i zostawiamy by nam wystygła.
Gdy ciasto jest zimne rozpuszczamy łyżkę żelatyny w łyżce wody by napęczniała a potem dolewamy wrzątku do wysokości 1/4 szklanki. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i pod koniec wlewamy chłodną żelatynę ciągle ubijając. Wykładamy bitą śmietanę na ciasto, gdy nasza galaretka z pepsi zaczyna krzepnąć wykładamy ją na śmietanę. Całe ciasto chłodzimy w lodówce około godziny.
SMACZNEGO
Puszyste, lekkie i bardzo łatwe ciasto z sezonowymi owocami
Odsłon: 18552
Wielowarstwowy tort urodzinowy. Mieszanka smaków - czekolady, kawy, likieru B...
Odsłon: 76
Szybkie i smaczne bułeczki tym razem z rabarbarem.Najlepiej smakują z owocami...
Odsłon: 61
Coś na szybko ;)
Odsłon: 4652
Wielowarstwowy tort urodzinowy. Mieszanka smaków - czekolady, kawy, likieru B...
Odsłon: 76
Szybkie i smaczne bułeczki tym razem z rabarbarem.Najlepiej smakują z owocami...
Odsłon: 61
Coś na szybko ;)
Odsłon: 4652
Składniki
Białka ubijamy na sztywno z cukrem, dodajemy żółtka a następnie olej i pepsi. Mąkę, proszek do pieczenia oraz kakao przesiewamy do ciasta i delikatnie łączymy. Wylewamy do dużej blaszki ( 26 na 37 cm ) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 30 minut w 170 stopniach. Gdy ciasto nam stygnie to robimy galaretkę pepsi. Opakowanie żelatyny zalewamy 3 łyżkami zimnej wody by napęczniała. Pepsi wlewamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia, następnie zdejmujemy z ognia i dodajemy napęczniałą żelatynę. Dokładnie mieszamy i zostawiamy by nam wystygła. Gdy ciasto jest zimne rozpuszczamy łyżkę żelatyny w łyżce wody by napęczniała a potem dolewamy wrzątku do wysokości 1/4 szklanki. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i pod koniec wlewamy chłodną żelatynę ciągle ubijając. Wykładamy bitą śmietanę na ciasto, gdy nasza galaretka z pepsi zaczyna krzepnąć wykładamy ją na śmietanę. Całe ciasto chłodzimy w lodówce około godziny. SMACZNEGO
Przepisy Desery
Desery
Tort Bailey's
Desery
Bułeczki drożdżowe z rabarbarem
Desery
Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami
Desery
Ciasto z musem truskawkowym bez pieczenia. Poczujesz smak lata
Tort Bailey's
Wielowarstwowy tort urodzinowy. Mieszanka smaków - czekolady, kawy, likieru B...
Odsłon: 76
Bułeczki drożdżowe z rabarbarem
Szybkie i smaczne bułeczki tym razem z rabarbarem.Najlepiej smakują z owocami...
Odsłon: 61