Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z %, tylko dla dorosłych :) Do jego upieczenia wykorzystałam owoce wiśni z nalewki.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1423
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11184
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4059
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1401
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1423
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11184
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4059
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1401
Składniki
miseczka 1 większa: ucieramy: jajka kurze 2 szt. Cukier 1 szklanka cukier waniliowy aromat rumowy suszona skórka cytryny 1 łyżeczka powoli dodajemy i mieszamy: Olej roślinny 3/4 szklanki Mleko 3/4 szklanki
miseczka 2 mniejsza: poniższe składniki mieszamy: Mąka tortowa 2.5 szklanki (przesiewamy przez sitko) Sól 3/4 łyżeczki Proszek do pieczenia 1 łyżeczka Soda oczyszczona 3/4 łyżeczki
Po dokładnym zmiksowaniu zawartości miseczki -1 stopniowo dodajemy zawartość miseczki -2 ciągle mieszając lub miksując aż do gładkiej masy. Do ciasta dodajemy wiśnie i mieszamy ręcznie drewnianą łyżką.
Wysmarować margaryną "Kasia" prodiż wraz ze środkowym stożkiem oraz posypać tartą bułką.
Wlewamy całość ciasta do tak przygotowanego prodiża i pieczemy 45 minut (sprawdzamy cienkim kijkiem przez jedną z dziurek w pokrywie prodiża czy ciasto jest upieczone, kijek musi być suchy po wyjęciu go z ciasta.).
Po upieczeniu odczekać 15 minut i później można otworzyć prodiż i wyjąć ciasto. Ciasto posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego :)