Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo proste do zrobienia i inne. Uwaga! W trakcie pracy możesz zjeść już część składników, więc uważaj! ;) Przepis zaczerpnięty z jakiejś gazety, ale go lekko zmodyfikowałam, bo ktoś go trochę pokomplikował wagowo.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1100
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 175
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 110
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1100
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 175
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 110
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Składniki
Śmietankę ubij na pół sztywno z cukrem (3/4 szkl.). Dodaj jajka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Masę przełóż do formy o wymiarach ok. 30x33 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 10 min. w 200°C
Tłuszcz, cukier (1 i 1/4 szkl.) i mleko gotuj około 10 min. Po 10 minutach wyłącz gaz i wymieszaj z płatkami kukurydzianymi.
Masę kukurydzianą wyłóż na ciasto w foremce, ponownie wstaw do piekarnika i piecz jeszcze ok. 10 minut.