Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo proste do zrobienia i inne. Uwaga! W trakcie pracy możesz zjeść już część składników, więc uważaj! ;) Przepis zaczerpnięty z jakiejś gazety, ale go lekko zmodyfikowałam, bo ktoś go trochę pokomplikował wagowo.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8643
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3066
Polecam.
Odsłon: 1863
Polecam.
Odsłon: 544
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8643
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3066
Polecam.
Odsłon: 1863
Polecam.
Odsłon: 544
Składniki
Śmietankę ubij na pół sztywno z cukrem (3/4 szkl.). Dodaj jajka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Masę przełóż do formy o wymiarach ok. 30x33 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 10 min. w 200°C
Tłuszcz, cukier (1 i 1/4 szkl.) i mleko gotuj około 10 min. Po 10 minutach wyłącz gaz i wymieszaj z płatkami kukurydzianymi.
Masę kukurydzianą wyłóż na ciasto w foremce, ponownie wstaw do piekarnika i piecz jeszcze ok. 10 minut.