Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborny letni deser, który z pewnością zrobi wrażenie na waszych gościach. Puszyste, słodkie, makowe ciasto przełamane soczystymi, lekko kwaskowymi czerwonymi porzeczkami, ozdobione gęstym cytrynowym lukrem i świeżymi owocami. To świetna alternatywa dla tradycyjnego ucieranego ciasta z owocami. Znika ze stołu w oka mgnieniu.
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 17
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 15
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21643
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 79
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 17
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 15
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21643
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 79
Składniki
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać do miski.
W osobnym naczyniu utrzeć jajka z cukrem na puszystą masę. Dodać olej i mleko, składniki wymieszać. Następnie dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i mak. Ciasto wymieszać do połączenia.
Utarte ciasto makowe przelać do tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia.
Porzeczki umyć, usunąć szypułki i gałązki, owoce osuszyć i przełożyć na górę ciasta.
Ciasto z czerwonymi porzeczkami wstawić o piekarnika rozgrzanego do 180 stopni (grzałka góra-dół) przez około 50 minut (do suchego patyczka).
W miseczce połączyć cukier puder z sokiem z cytryny. Lukrem polać wystudzone ciasto. Na górę wyłożyć świeże porzeczki. Smacznego!