Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne dla każdego łasucha.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 810
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5420
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8647
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17670
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 810
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5420
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8647
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17670
Składniki
Białka ubijamy z 6 łyżkami cukru i cukrem waniliowym. Następnie dodajemy żółtka. Dodajemy przesianą mąkę i kakao wraz z proszkiem do pieczenia i mieszamy. Ciasto pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Ciasto należy podzielić na pół. 250g margaryny ucieramy z masą krówkową. Pozostały tłuszcz ucieramy z 2 łyżkami cukru. Masę rozsmarowujemy na blaszce pokrytej pergaminem i pieczemy 10-15 minut w temperaturze 180 stopni. Następnie dodajemy do masy uprażony słonecznik. Blaty ciasta przekładamy kremem. Całość dekorujemy polewą czekoladową.