Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne dla każdego łasucha.
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2493
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3846
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 703
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8857
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2493
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3846
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 703
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8857
Składniki
Białka ubijamy z 6 łyżkami cukru i cukrem waniliowym. Następnie dodajemy żółtka. Dodajemy przesianą mąkę i kakao wraz z proszkiem do pieczenia i mieszamy. Ciasto pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Ciasto należy podzielić na pół. 250g margaryny ucieramy z masą krówkową. Pozostały tłuszcz ucieramy z 2 łyżkami cukru. Masę rozsmarowujemy na blaszce pokrytej pergaminem i pieczemy 10-15 minut w temperaturze 180 stopni. Następnie dodajemy do masy uprażony słonecznik. Blaty ciasta przekładamy kremem. Całość dekorujemy polewą czekoladową.