Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto rozpływa się w ustach. Maślany spód, delikatny ser, a na wierzchu owoce i płatki migdałowe. Polecam!
Włoski klasyk, który jak mawiają został wymyślony przez prostytutki, żeby wab...
Odsłon: 675
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 2625
Przepis dnia
Makaron z cukinią, suszonymi pomidorami i chrupiącym boczkiem - pomysł na szy...
Odsłon: 1263
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2335
Włoski klasyk, który jak mawiają został wymyślony przez prostytutki, żeby wab...
Odsłon: 675
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 2625
Przepis dnia
Makaron z cukinią, suszonymi pomidorami i chrupiącym boczkiem - pomysł na szy...
Odsłon: 1263
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2335
Składniki
Z w/w składników zagniatamy ciasto. Początkowo będzie bardzo sypkie. Ciasto przekładamy do tortownicy o śr ok 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia
Ciastem wylepiamy spód tortownicy oraz ścianki boczne na ok 1, 5 cm
Tortownicę z ciastem wkładamy na ok 15-20 min do nagrzanego do 180 st piekarnika. Gdy ciasto jest lekko zrumienione wyjmujemy i studzimy
W tym czasie przygotowujemy masę serową: ser mieszamy za pomocą łyżki z jajkami i cukrem na jednolitą masę
Gdy ciasto całkiem przestygnie wylewamy na niego masę serową i wyrównujemy powierzchnię. Na wierzchu układamy pokrojone na pół truskawki, całość obsypujemy płatkami migdałowymi
Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 180 st piekarnika na ok 50-60 min
Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika i kroimy po wystygnięciu, choć lekko ciepłe też bardzo dobrze smakuje