Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto rozpływa się w ustach. Maślany spód, delikatny ser, a na wierzchu owoce i płatki migdałowe. Polecam!
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2349
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3513
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4284
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74332
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2349
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3513
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4284
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74332
Składniki
Z w/w składników zagniatamy ciasto. Początkowo będzie bardzo sypkie. Ciasto przekładamy do tortownicy o śr ok 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia
Ciastem wylepiamy spód tortownicy oraz ścianki boczne na ok 1, 5 cm
Tortownicę z ciastem wkładamy na ok 15-20 min do nagrzanego do 180 st piekarnika. Gdy ciasto jest lekko zrumienione wyjmujemy i studzimy
W tym czasie przygotowujemy masę serową: ser mieszamy za pomocą łyżki z jajkami i cukrem na jednolitą masę
Gdy ciasto całkiem przestygnie wylewamy na niego masę serową i wyrównujemy powierzchnię. Na wierzchu układamy pokrojone na pół truskawki, całość obsypujemy płatkami migdałowymi
Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 180 st piekarnika na ok 50-60 min
Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika i kroimy po wystygnięciu, choć lekko ciepłe też bardzo dobrze smakuje