Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie ciasto o kakaowym spodzie, z truskawkami i lekkim, mało słodkim, kremem serowym. Całość pokryta kruszonką z ciasta.
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Następnie dodawać stopniowo olej i wodę.
W drugiej misce wymieszać kakao, mąkę i proszek do pieczenia, a następnie dodać do masy jajecznej delikatnie mieszając.
Ciasto wyłożyć do prostokątnej formy (o wymiarach około 30x 40cm) posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą lub wyłożonej papierem do pieczenia, jeśli forma ma zdejmowane brzegi.
Piec w nagrzanym piekarniku około 25 minut w temperaturze 180 stopni. Ostudzić. Następnie wyciąć w cieście kilka kwadratów w równych odstępach i wyciągnąć z nich łyżeczką ciasto. Należy uważać, aby nie porobić w cieście dziur do dna. Z ciasta zrobić kruszonkę i odstawić na bok.
Do otrzymanych otworów powkładać pokrojone w ćwiartki truskawki, tak aby otrzymać równą powierzchnię z ciastem.
Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie.
Twaróg utrzeć z cukrem i sokiem z cytryny.
Gdy żelatyna napęcznieje podgrzać, aż się rozpuści. Dodać dwie łyżki kremu serowego i wymieszać, a następnie dodać do reszty kremu.
Śmietanę ubić i dodać do kremu. Delikatnie wymieszać.
Masę wyłożyć na całą powierzchnię ciasta. Ciasto wstawić do lodówki na 2 godz.
Ciasto posypać kruszonką.
Czas na świeże truskawki w sam raz, dlatego dziś smaczne, kruche ciasto z...
Odsłon: 18102
Dzisiejszą propozycją obiadową są plastry schabu w sosie jaki robi moja mama
Odsłon: 85
mięso jest pyszne, aromatyczne, soczyste i mięciutkie
Odsłon: 86
Sprawdzony przepis na pyszny schab. U mnie w towarzystwie ryżu i ogórka kiszo...
Odsłon: 71
Dzisiejszą propozycją obiadową są plastry schabu w sosie jaki robi moja mama
Odsłon: 85
mięso jest pyszne, aromatyczne, soczyste i mięciutkie
Odsłon: 86
Sprawdzony przepis na pyszny schab. U mnie w towarzystwie ryżu i ogórka kiszo...
Odsłon: 71
Składniki
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Następnie dodawać stopniowo olej i wodę. W drugiej misce wymieszać kakao, mąkę i proszek do pieczenia, a następnie dodać do masy jajecznej delikatnie mieszając.
Ciasto wyłożyć do prostokątnej formy (o wymiarach około 30x 40cm) posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą lub wyłożonej papierem do pieczenia, jeśli forma ma zdejmowane brzegi. Piec w nagrzanym piekarniku około 25 minut w temperaturze 180 stopni. Ostudzić. Następnie wyciąć w cieście kilka kwadratów w równych odstępach i wyciągnąć z nich łyżeczką ciasto. Należy uważać, aby nie porobić w cieście dziur do dna. Z ciasta zrobić kruszonkę i odstawić na bok. Do otrzymanych otworów powkładać pokrojone w ćwiartki truskawki, tak aby otrzymać równą powierzchnię z ciastem.
Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Twaróg utrzeć z cukrem i sokiem z cytryny. Gdy żelatyna napęcznieje podgrzać, aż się rozpuści. Dodać dwie łyżki kremu serowego i wymieszać, a następnie dodać do reszty kremu.
Śmietanę ubić i dodać do kremu. Delikatnie wymieszać. Masę wyłożyć na całą powierzchnię ciasta. Ciasto wstawić do lodówki na 2 godz.
Ciasto posypać kruszonką.
Przepisy Desery
Desery
Tarta z agrestem
Desery
Serniczki pomarańczowe z galaretką i bitą śmietaną
Desery
Słodkie bułeczki drożdżowe z dżemem i posypką z kawy
Desery
deser z domową granolą
Tarta z agrestem
Delikatny smaczny deserek.
Odsłon: 54
Serniczki pomarańczowe z galaretką i bitą śmietaną
Uwielbiam deserki w pucharkach, bo pięknie się prezentują, są szybkie w przyg...
Odsłon: 211