Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis warto wypróbować, placek jest przepyszny.
 
         
         
         
            Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17608
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6693
 
            Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17608
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6693
 
         
         
                Składniki
Wykonanie placka: Żółtka utrzeć z cukrem. Dodać resztę składników. Ubić na sztywno pianę z białek. Wymieszać. Piec w rozgrzanym piekarniku w temp. 160 stopni, przez 30-40 minut. Wykonanie masy: Jajo i żółtka utrzeć z cukrem. Dodać mąkę ziemniaczaną. Zagotować mleko z cukrem wanilinowym i na gorąco dodawać do masy, cały czas mieszając (aż zgęstnieje). Wykonany krem połączyć z masłem (wcześniej utartym). Na upieczony, przestudzony biszkopt nałożyć krem, następnie poukładać owoce (truskawki, maliny- w zależności od sezonu) i zalać galaretką o smaku danych owoców.