Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis warto wypróbować, placek jest przepyszny.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10352
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5959
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5304
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12787
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4554
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10352
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5959
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5304
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12787
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4554
Składniki
Wykonanie placka: Żółtka utrzeć z cukrem. Dodać resztę składników. Ubić na sztywno pianę z białek. Wymieszać. Piec w rozgrzanym piekarniku w temp. 160 stopni, przez 30-40 minut. Wykonanie masy: Jajo i żółtka utrzeć z cukrem. Dodać mąkę ziemniaczaną. Zagotować mleko z cukrem wanilinowym i na gorąco dodawać do masy, cały czas mieszając (aż zgęstnieje). Wykonany krem połączyć z masłem (wcześniej utartym). Na upieczony, przestudzony biszkopt nałożyć krem, następnie poukładać owoce (truskawki, maliny- w zależności od sezonu) i zalać galaretką o smaku danych owoców.