Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis warto wypróbować, placek jest przepyszny.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 391
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1779
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 349
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 391
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1779
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 349
Składniki
Wykonanie placka: Żółtka utrzeć z cukrem. Dodać resztę składników. Ubić na sztywno pianę z białek. Wymieszać. Piec w rozgrzanym piekarniku w temp. 160 stopni, przez 30-40 minut. Wykonanie masy: Jajo i żółtka utrzeć z cukrem. Dodać mąkę ziemniaczaną. Zagotować mleko z cukrem wanilinowym i na gorąco dodawać do masy, cały czas mieszając (aż zgęstnieje). Wykonany krem połączyć z masłem (wcześniej utartym). Na upieczony, przestudzony biszkopt nałożyć krem, następnie poukładać owoce (truskawki, maliny- w zależności od sezonu) i zalać galaretką o smaku danych owoców.