Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis warto wypróbować, placek jest przepyszny.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11259
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1204
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11803
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1624
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11259
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1204
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11803
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1624
Składniki
Wykonanie placka: Żółtka utrzeć z cukrem. Dodać resztę składników. Ubić na sztywno pianę z białek. Wymieszać. Piec w rozgrzanym piekarniku w temp. 160 stopni, przez 30-40 minut. Wykonanie masy: Jajo i żółtka utrzeć z cukrem. Dodać mąkę ziemniaczaną. Zagotować mleko z cukrem wanilinowym i na gorąco dodawać do masy, cały czas mieszając (aż zgęstnieje). Wykonany krem połączyć z masłem (wcześniej utartym). Na upieczony, przestudzony biszkopt nałożyć krem, następnie poukładać owoce (truskawki, maliny- w zależności od sezonu) i zalać galaretką o smaku danych owoców.