Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny placuszek
Biszkopt:żółtka ucieramy z 1/2szkl.cukru.Białka ubijamy ze szczypta soli na sztywną pianę.Do piany dodajemy reszte cukru i powoli wlewamy żółtka.Ubijamy.Gdy masa bedzie gęsta i puszysta stopniowo dodajemy przesiane maki z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy.Przelewamy do natluszczonej i wysypanej bułką tarta blachy i pieczemyok.35minut w temperaturze180stopni.
Krem:masło o temperaturze pokojowej ucieramy mikserem na puszysta mase.Ucierając dodajemy cukier puder a następnie rozgniecione truskawki i na koniec zagotowane śmietanki(wystudzone)Galaretkę przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu.
Ostudzony biszkopt przekrawamy na dwie części.Na jedna wykładamy połowę kremu,przykrywamy drugą częścią biszkopta i rozsmarowujemy resztę kremuUkładamy na to połówki truskawek i zalewamy dwiema tężejącymi galaretkami truskawkowymi.Wstawiamy do lodówki.
miodowy budyniowiec z porzeczkami i agrestem na prawie-kruchym cieście
Odsłon: 13287
Szukasz przepisu na lekki placek na lato? Wypróbuj przepis na ciasto z porzec...
Odsłon: 95
Jesteś miłośnikiem słodko-kwaskowatych połączeń? Wypróbuj sprawdzony przepis...
Odsłon: 117
miodowy budyniowiec z porzeczkami i agrestem na prawie-kruchym cieście
Odsłon: 13287
Szukasz przepisu na lekki placek na lato? Wypróbuj przepis na ciasto z porzec...
Odsłon: 95
Jesteś miłośnikiem słodko-kwaskowatych połączeń? Wypróbuj sprawdzony przepis...
Odsłon: 117
Składniki
Biszkopt:żółtka ucieramy z 1/2szkl.cukru.Białka ubijamy ze szczypta soli na sztywną pianę.Do piany dodajemy reszte cukru i powoli wlewamy żółtka.Ubijamy.Gdy masa bedzie gęsta i puszysta stopniowo dodajemy przesiane maki z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy.Przelewamy do natluszczonej i wysypanej bułką tarta blachy i pieczemyok.35minut w temperaturze180stopni.
Krem:masło o temperaturze pokojowej ucieramy mikserem na puszysta mase.Ucierając dodajemy cukier puder a następnie rozgniecione truskawki i na koniec zagotowane śmietanki(wystudzone)Galaretkę przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu.
Ostudzony biszkopt przekrawamy na dwie części.Na jedna wykładamy połowę kremu,przykrywamy drugą częścią biszkopta i rozsmarowujemy resztę kremuUkładamy na to połówki truskawek i zalewamy dwiema tężejącymi galaretkami truskawkowymi.Wstawiamy do lodówki.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto z porzeczkami i budyniem
Desery
Prezydent
Desery
Rolada bezowa z malinami
Desery
Ptasie mleczko z galaretką
Ciasto z porzeczkami i budyniem
Szukasz przepisu na lekki placek na lato? Wypróbuj przepis na ciasto z porzec...
Odsłon: 95
Prezydent
Doskonałe ciasto na wiele okazji. Ciemna masa z dodatkiem dużej ilości czekol...
Odsłon: 602