Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny placuszek
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 18019
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6751
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 18019
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6751
Składniki
Biszkopt:żółtka ucieramy z 1/2szkl.cukru.Białka ubijamy ze szczypta soli na sztywną pianę.Do piany dodajemy reszte cukru i powoli wlewamy żółtka.Ubijamy.Gdy masa bedzie gęsta i puszysta stopniowo dodajemy przesiane maki z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy.Przelewamy do natluszczonej i wysypanej bułką tarta blachy i pieczemyok.35minut w temperaturze180stopni.
Krem:masło o temperaturze pokojowej ucieramy mikserem na puszysta mase.Ucierając dodajemy cukier puder a następnie rozgniecione truskawki i na koniec zagotowane śmietanki(wystudzone)Galaretkę przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu.
Ostudzony biszkopt przekrawamy na dwie części.Na jedna wykładamy połowę kremu,przykrywamy drugą częścią biszkopta i rozsmarowujemy resztę kremuUkładamy na to połówki truskawek i zalewamy dwiema tężejącymi galaretkami truskawkowymi.Wstawiamy do lodówki.