Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny placuszek
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11433
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1224
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11959
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2093
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11433
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1224
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11959
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2093
Składniki
Biszkopt:żółtka ucieramy z 1/2szkl.cukru.Białka ubijamy ze szczypta soli na sztywną pianę.Do piany dodajemy reszte cukru i powoli wlewamy żółtka.Ubijamy.Gdy masa bedzie gęsta i puszysta stopniowo dodajemy przesiane maki z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy.Przelewamy do natluszczonej i wysypanej bułką tarta blachy i pieczemyok.35minut w temperaturze180stopni.
Krem:masło o temperaturze pokojowej ucieramy mikserem na puszysta mase.Ucierając dodajemy cukier puder a następnie rozgniecione truskawki i na koniec zagotowane śmietanki(wystudzone)Galaretkę przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu.
Ostudzony biszkopt przekrawamy na dwie części.Na jedna wykładamy połowę kremu,przykrywamy drugą częścią biszkopta i rozsmarowujemy resztę kremuUkładamy na to połówki truskawek i zalewamy dwiema tężejącymi galaretkami truskawkowymi.Wstawiamy do lodówki.